9 redenen waarom je als professional een tablet moet hebben

9 redenen waarom je als professional een tablet moet hebben

Een tablet is een van de meest handige digitale toestellen voor professioneel gebruik. Het apparaat is groter dan je smartphone, zodat je geen rekening moet houden met alle beperkingen van een klein schermpje. En een tablet is in veel omstandigheden gewoon een handiger alternatief voor een laptop. Heb je al eens aan de volgende voordelen van een tablet gedacht?

4G gebruiken op je tablet, zo doe je dat

4G

Het is ideaal: even in de trein op je iPad doorwerken zodat je nog snel een mailtje kunt aftikken. Of een serie kijken om even de tijd te doden. Als jij dit ook wel eens doet, komt het je vast bekend voor dat openbare wifi-netwerken niet altijd even sterk zijn. Je filmpje blijft lang bufferen, of het duurt soms gewoon een paar minuten voor je een mail hebt verstuurd.

4G op je tablet kan daarom een uitkomst zijn. Maar is dit mogelijk voor jouw apparaat, en hoe regel je dit precies?

Tags

COVID-19: Vergeet niet je tablet schoon te maken

handgel

In deze tijden is het extra belangrijk om op goede hygiëne te letten, om zo verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. We weten allemaal dat het belangrijk is om onze handen te wassen, maar vaak vergeten we onze telefoon en tablet schoon te maken. Deze hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de huidige werkomgeving. Zo maken ze bijvoorbeeld de communicatie binnen het team en met de cliënt een stuk makkelijker.

Verantwoord werken op laptop of tablet, kan dat?

verantwoord werken met een tablet

Nu het gebruik van laptops in onze kantooromgeving volledig geaccepteerd en soms zelfs de norm is, lijkt het erop dat ook de tablet steeds meer aan terrein wint. Met name om gesprekken en meetings vast te leggen wordt door verschillende medewerkers gebruik gemaakt van een tablet. Het oogt immers een stuk vriendelijker om met een klein en handzaam schermpje rond te lopen, maar is dat ook echt zo..?

Apps voor kleine kinderen: baby, peuter en kleuter op tablet

apps voor peuters

Er zijn heel veel apps voor kleine kinderen. Dit vinden wij de leukste apps voor baby’s, peuters en kleuters, op tablet en smartphone.

De meningen zijn verdeeld over het gebruik van tablets en smartphones door jonge kinderen. Het is waarschijnlijk net zoiets als TV, ook dit mediagebruik moet je begeleiden. Dat betekent dus de juiste apps uitzoeken. Hieronder vind je een aantal leuke en leerzame apps voor kleine kinderen, mits met mate gebruikt. Het zijn apps voor iPad, iPhone en Android.

Makkelijke tablet voor ouderen

tablet voor ouderen

Fysiek contact met je dierbaren is nu minder mogelijk vanwege het coronavirus. Een makkelijke tablet voor ouderen kan een oplossing zijn om contact te houden. Zeker als je moeite hebt met computers en smartphones. Maar je wilt wel een foto of filmpje sturen of ontvangen, of beeldbellen met je kind of kleinkind. Er zijn tablets en smartphones waarbij zulke acties eenvoudiger zijn. Deze apparaten hebben vaak ook een functie waardoor mantelzorgers en familieleden makkelijk kunnen meekijken.

Lees jij de krant op een tablet of telefoon?

lees jij de krant op een tablet ?

Je ziet het steeds vaker, bijvoorbeeld op openbare plekken zoals een koffiezaakje. Mensen die een krant aan het lezen zijn, maar dan op een scherm. Bijvoorbeeld een krant of tablet. Diverse kranten bieden een dergelijk abonnement aan. Je krijgt dan de krant ‘in de bus’ op de applicatie. Het is dus niet hetzelfde als het nieuws lezen op het internet, het is echt de krant zelf met uitgebreide interviews e.d. maar dan in digitale vorm.

7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet

7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet

De tablet is nu ongeveer een decennia oud en wordt nog steeds vandaag de dag regelmatig verkocht aan consumenten maar ook aan de zakelijke markt. Steeds meer branches implementeren technologie en gadgets zoals een tablet in de bedrijfsvoering. De verkoopcijfers zijn wel over de piek heen maar in sommige branches worden steeds vaker tablets toegepast. Echter lopen de algehele verkoopcijfers van tablets alsnog terug. Toch kan een tablet superhandig zijn om te gebruiken. In deze blog noemen we 7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet. 

Tags