9 redenen waarom je als professional een tablet moet hebben

9 redenen waarom je als professional een tablet moet hebben

Een tablet is een van de meest handige digitale toestellen voor professioneel gebruik. Het apparaat is groter dan je smartphone, zodat je geen rekening moet houden met alle beperkingen van een klein schermpje. En een tablet is in veel omstandigheden gewoon een handiger alternatief voor een laptop. Heb je al eens aan de volgende voordelen van een tablet gedacht?

Tablets vormen een kruising tussen een vertrouwde smartphone en een klassieke laptop. De meeste ondernemers hebben er altijd wel eentje bij de hand. Zeker als je vaak bij je klanten op bezoek gaat, is een tablet de perfecte vervanger voor je pc. Tablets zijn superlicht, compact en bovendien niet zo duur meer. En ze hebben nog een pak voordelen …

1. Je doet alles terwijl je onderweg bent

Waar je ook bent, met een tablet ga je onmiddellijk aan de slag. Stel dat je tien minuutjes op de trein moet zitten, dan heeft het weinig zin om je laptop boven te halen en het toestel op te starten. Een tablet is weliswaar even snel actief als je smartphone.

En je doet er ook heel veel mee. De meeste documenten die je anders op je pc bewerkt, open je gewoon met je tablet. Zorg dan wel dat die bestanden via de cloud beschikbaar zijn. Op die manier beschik je ook overal over de meest recente versie van een bestand.


2. Het is handig om je klanten ontwerpen te tonen

Ben je architect? Of makelaar in huizen? Dan zal je af en toe eens een schets of een foto aan je klanten willen tonen. Met een tablet heb je die beelden altijd bij de hand. Oké, je zou dit ook met je smartphone kunnen doen, maar je tablet heeft een groter scherm. Dat maakt het aangenamer voor je klanten.

Het is ook mogelijk om je tablet, net zoals je laptop, met een groter scherm te verbinden. Zo geef je er zelfs een volledige presentatie mee, zonder dat je een computer moet meesleuren.

Op zoek naar een goede tablet? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop!


3. Een tablet ontplooit je creativiteit

Ook handig voor architecten of iedereen die professionele ontwerpen maakt: het is mogelijk om met een tablet te tekenen. Je doet dat dus zelfs terwijl de klant gewoon naast jou zit. Als dit je wat lijkt, dan kijk je best wel eens naar toestellen die hierin gespecialiseerd zijn. Sommige tablets komen met een stylus, een soort pen die je gebruikt om via het touchscreen schetsen te maken.


4. Je tablet verandert in een tweede scherm

Zelfs als je een groot deel van de dag achter een bureau zit en met een pc werkt, heeft een tablet heel wat nut. Wist je bijvoorbeeld al dat je een tablet als een tweede beeldscherm met je computer kunt aansluiten? Of leg het toestel gewoon naast je om dingen op te zoeken, notities te bekijken of je e-mails in het oog te houden. Wedden dat je productiviteit omhoog zal schieten?


5. Je bedient er klanten mee

Afhankelijk van de sector waarin je actief bent, is een tablet ook een handig toestel om je klanten op hun wenken te bedienen. Heb je bijvoorbeeld een restaurant? Dan geef je via een tablet je bestelling meteen aan de keuken door, terwijl je nog aan de tafel van je klanten staat. Je verliest dus geen tijd met bestellingen opnemen en je moet minder vaak over en weer lopen.

Maar ook in andere zaken is het best mogelijk om klanten met een tablet van dienst te zijn. Zo is het ook een praktisch toestel om een digitale catalogus in je zaak aan te bieden, zodat klanten zelf tussen hun opties kunnen swipen.

En heb je er al eens aan gedacht om klanten een korte tevredenheidsenquête te laten invullen? Met een tablet is het onmiddellijk gefikst. Bovendien maakt je zaak een goede indruk als je de meest moderne technologische oplossingen gebruikt.


6. Je maakt er gemakkelijk notities mee

Heb je veel vergaderingen op een dag en heb je er een hekel aan om je laptop de hele tijd te moeten meesleuren? Dan neem je toch enkel je tablet mee ... Met een tablet maak je eenvoudige notities die je nadien gewoon met je pc bewerkt.

De meeste tablets hebben zelfs de mogelijkheid om een toetsenbord te gebruiken. Bij heel wat modellen koop je zo’n klavier als accessoire bij het toestel. Je sluit het gemakkelijk aan, zodat ook het toetsenbord heel gebruiksvriendelijk is voor wie veel reist.


7. Je telefoneert ook met je tablet

Neen, we bedoelen niet dat je met een tablet zoals een overmaatse smartphone aan je oor moet zitten bellen. Maar je voert er bijvoorbeeld gesprekken mee die via een online verbinding gebeuren. Denk maar aan een app zoals Skype. Natuurlijk doe je dat even gemakkelijk met je telefoon, maar je bespaart wel op de batterij van je smartphone als je dit soort gesprekken voor je tablet reserveert.


8. De batterij gaat lang mee

Over batterijen gesproken … Heb je er al eens aan gedacht dat de batterij van je tablet een langere levensduur heeft dan die van je laptop? Van zodra je een pc van de stroom ontkoppelt, keldert de energiereserve vliegensvlug. Na hooguit enkele uurtjes krijg je al het signaal dat je het toestel opnieuw moet aansluiten. Een tablet gaat daarentegen veel langer mee.

Hoe dat komt? Een laptop moet vaak meerdere programma’s tegelijk laden, en soms zijn die vrij complex. Dan is het logisch dat je batterij sneller leegloopt. Op een tablet gebruik je slechts een handvol eenvoudige applicaties. Het resultaat: je laptop heeft na drie tot vier uur stroom nodig, terwijl je tablet het gemakkelijk een uur of tien volhoudt.


9. Een tablet verhoogt je productiviteit

Je smartphone durft al eens de nodige afleiding tijdens het werk te veroorzaken, maar een tablet kan je productiviteit juist ten goede komen. Je ontvangt er geen telefoontjes of WhatsApp-berichten mee, en ook Facebook hoef je niet te installeren. Bovendien draait een tablet hooguit enkele apps tegelijkertijd, zodat je zelden afgeleid wordt.

Je hebt ook nooit tientallen vensters tegelijk open staan, zoals op je pc. Je vindt dus meteen wat je nodig hebt. En om met collega’s samen te werken, is een tablet eveneens erg nuttig. Via applicaties zoals Evernote of Trello zien jullie altijd waar iedereen mee bezig is, ook al ben je niet op kantoor.


Ook van plan om een tablet te kopen? Gelijk heb je! Het is echter ook belangrijk om te zorgen voor onbeperkt internet, op kantoor én onderweg. Wel, met Bizz All-in ga je altijd voor een pack op maat van jouw zaak.