Top 10 bestverkochte iPads van 2022 met gemiddeld scherm (8 tot 10 inch)

Ben je op zoek naar een iPad met een gemiddeld scherm? Er zijn enorm veel verschillende types en merken. De lijst hieronder kan je op weg helpen met het maken van je keuze.

Het zijn stuk voor stuk aanraders want dit is namelijk de lijst met de 10 best verkochte iPads van 2022 tot nu toe met een gemiddeld scherm, dus tussen de 8 en 10 inch:Apple iPad Air - 32GB - WiFi - Spacegrijs

[1]
Apple iPad Air - 32GB - WiFi - Spacegrijs

iOS iPadOS | 32 GB | 9.7 inch | 1 GB werkgeheugen


Apple iPad Air - 32GB - WiFi - Spacegrijs

iPad Air
Denk niet te licht over kracht.

De nieuwe iPad Air is ongelooflijk dun en licht. En toch kan en doet hij zoveel meer. Dankzij de A7 chip, de geavanceerde draadloze voorzieningen en de geweldige productiviteits en creativiteitsapps (allemaal prachtig geïntegreerd in iOS 7) kun je op je iPad Air meer dan je ooit voor mogelijk hield. Op meer plaatsen dan ooit.

Nieuw ontwerp.
Boordevol technologie. En toch lichter dan ooit.

iPad Air is ongelooflijk dun, maar voelt desondanks stevig aan dankzij de aluminium behuizing. Het volume is bijna een kwart minder dan dat van de vorige iPad generatie. Hij weegt nu nog geen 500 gram. Maar wat iPad Air echt opmerkelijk maakt, is dat er zoveel kracht en mogelijkheden schuilen in zo'n slanke behuizing, waardoor je voortaan zelfs meer met minder kunt.

Retina display.
Je ziet veel meer dan je voelt.

Het scherm heeft bij iPad altijd de hoofdrol gespeeld. En dat geldt des te meer voor iPad Air. Het apparaat is smaller geworden, net als de omlijsting. Maar het schitterende Retina display is even groot gebleven. Alles wat je bekijkt, ziet er dus nog beter uit. Dankzij de resolutie van 2048 x 1536 en de ruim 3,1 miljoen pixels worden foto's en video's tot in de kleinste details weergegeven en ziet tekst er haarscherp uit. Pixels zijn niet met het blote oog te zien. Dus wat je ziet is precies wat je wilt zien.

Ongekend krachtig
Het gewicht ligt duidelijk op de prestaties.

Door de nieuwe A7 chip van Apple heeft iPad nu een 64 bits architectuur. Dat betekent dat de systeem en grafische processor tot twee keer sneller zijn geworden, en dat merk je bij alles wat je doet. Toch gaat de batterij nog steeds tot 10 uur lang mee voor je studie, voor games, voor alles wat je ermee wilt doen.

A7 chip

Met de A7 chip doet iPad er qua kracht en snelheid een schepje bovenop. Apps en games werken sneller. Alles wat je doet op iPad Air voelt sneller want hij is sneller. Tot twee keer, om precies te zijn. Maar dat is nog maar het begin. Doordat OpenGL ES versie 3.0 wordt ondersteund, kunnen visuele effecten en graphics nu net zo gedetailleerd worden weergegeven als op (spel)computers. En aangezien de A7 chip is gebaseerd op een 64 bits architectuur, staat de deur wagenwijd open voor nog geavanceerdere apps. Dus kun je nog meer doen en gaan doen met je iPad Air.

M7 coprocessor

iPad Air is gemaakt om in beweging te blijven. Vandaar die M7 coprocessor. Die volgt alle bewegingen van je iPad Air, op basis van gegevens van de versnellingsmeter, de gyroscoop en het kompas. Apps waarvoor het bewegen van je iPad Air een grote rol speelt, werken daardoor beter. Normaal gesproken zou de A7 chip hiervoor zorgen, maar de M7 coprocessor doet dit veel efficiënter. En dat scheelt weer in stroomverbruik.

Dezelfde geweldige batterijduur

iPad Air is een veelkunner, maar geen stroomvreter. Hoewel hij 20 procent dunner en tot twee keer sneller is dan zijn voorganger, gaat de batterij nog steeds 10 uur lang mee. De A7 chip is namelijk niet alleen veel krachtiger, maar ook veel zuiniger. Hoe ver jij en je iPad Air ook willen gaan, de batterij volgt jullie op de voet.

Geavanceerde draadloze voorzieningen.
Betere verbindingen waar je ook bent.

Je nieuwe favoriete app, boek of film. Je volgende FaceTime gesprek of iMessage. Dankzij supersnel mobiel internet kun je alles doen wat je graag doet met je iPad Air. Je hoeft dus niets en niemand te missen.

Supersnel Wi Fi

De Wi Fi prestaties van je iPad Air zijn twee keer zo snel dankzij de twee antennes en MIMO technologie (multiple input multiple output). Dual band 802.11n Wi Fi (2,4 GHz en 5 GHz) plus MIMO staan garant voor downloadsnelheden tot 300 Mbps. Een verdubbeling van de datasnelheid ten opzichte van de vorige iPad. Als je nu een film gaat downloaden, via AirDrop foto's of documenten wilt delen of gewoon aan het internetten bent, is de verbinding dus nog sneller.

Betere netwerkdekking

Op het Wi Fi + Cellular model van iPad Air kun je altijd internetten, ook als je buiten bereik van een Wi Fi netwerk bent. iPad Air ondersteunt nog meer frequenties, zodat je in de hele wereld met nog meer mobiele datanetwerken verbinding kunt maken. Je kunt dus op meer plekken internetten én met hoge snelheden - soms zelfs sneller dan breedband. Er zijn flexibele abonnementen beschikbaar, dus je zit niet per se voor langere tijd aan een contract vast.

Inclusief geweldige apps.
Voor alles wat nuttig is. En leuk.

Met iPad Air kun je de hele dag uit de voeten. Hij wordt namelijk geleverd met apps waarmee je al je dagelijkse dingen kunt doen, zoals je e mail checken of via FaceTime even bijkletsen met je moeder. En nu staat er standaard ook nog eens iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote op.3 Je kunt dus meteen aan je romandebuut beginnen, even die presentatie in elkaar zetten of de soundtrack voor je eigen film componeren. Gewoon op je iPad Air. Al deze apps zijn bovendien geoptimaliseerd voor een 64 bits architectuur. Ze draaien dus snel en soepel, en je iPad Air heeft hierdoor nog meer mogelijkheden. En jij dus ook. Meteen zodra je 'm aanzet.

App Store
Er staan je meer dan 475.000 avonturen te wachten.

Stel, je wilt een lange rondreis uitstippelen. Of de migratiepatronen van walvissen bestuderen. Een bouwtekening maken. Of een leger zombies van je afslaan. Wat je ook wilt doen, er is altijd wel een iPad app voor te vinden. En als het niet nu is, dan wel morgen, want er komen steeds nieuwe bij in de App Store. iPad apps zijn eenvoudig en prettig te gebruiken, want het zijn geen uitvergrote smartphone apps. Het voelt alsof ze iPad op het lijf geschreven zijn want dat zijn ze ook. Geen pixel van het Retina display blijft onbenut, net zo min als de mogelijkheden van bijvoorbeeld de gyroscoop, de versnellingsmeter en het kompas. En gezien het potentieel van de 64 bits architectuur mag je in de toekomst nog veel meer verwachten van je iPad Air.

FaceTime en iSight camera's.
Nog meer reden om te lachen.

FaceTime HD camera

Soms is het prettig om niet alleen iemands stem te horen, maar ook het gezicht erbij te zien. Daarom is FaceTime op je iPad Air zo'n uitkomst. Je start simpelweg een videogesprek via Wi Fi of een mobiel netwerk en elke gezichtsuitdrukking komt duidelijk in beeld.4 De FaceTime HD camera heeft nu bovendien een verlichtingssensor van de nieuwe generatie aan de achterzijde, met grotere pixels. Dat werpt een heel ander licht op je FaceTime gesprekken, selfies en Photo Booth groepsfoto's, ook als er weinig licht is.

5 megapixel iSight camera

Wij hebben al bedacht wat je nodig hebt om een mooie foto te maken, zodat jij dat niet hoeft te doen. De 5 megapixel iSight camera van iPad Air zit zo in elkaar dat je à la minute dingen kunt vastleggen. Je gebruikt het Retina display als zoeker, om snel de ideale compositie te bepalen. Met een veegbeweging kies je voor het maken van een foto of 1080p HD video. Bij elke klik komen de beeldsignaalprocessor in de A7 chip en de camera in actie en worden automatisch allerlei aanpassingen gedaan om een zo mooi mogelijk eindresultaat te produceren. Het enige wat jij hoeft te bedenken, is met wie je het allemaal gaat delen.

Twee microfoons

iPad Air heeft niet alleen twee ogen, maar ook twee oren. In de vorm van twee microfoons. En ze doen meer dan alleen geluid opnemen: met z'n tweetjes onderdrukken ze geluid van bronnen die niet relevant zijn voor wat je aan het doen bent. Op die manier is de audiokwaliteit van FaceTime gesprekken beter, doordat er minder achtergrondgeluiden te horen zijn. Ook video opnamen klinken duidelijker.

iPad Air en iOS 7.
Halen het beste in elkaar naar boven.

Omdat iOS 7 voor iPad Air is gemaakt, oogt en werkt alles even geweldig. Daarnaast introduceert iOS 7 geweldige nieuwe voorzieningen zoals slimmer multitasken, AirDrop en Bedieningspaneel, waarmee de dingen die je elke dag doet nog sneller en gemakkelijker gaan, en nog leuker worden. iOS had al zoveel te bieden en daar gaat nu dus weer een schepje bovenop.

iCloud.
Alles wat je nodig hebt. Waar je het nodig hebt.

iCloud zorgt ervoor dat het materiaal op al je apparaten synchroon blijft lopen, geheel automatisch. Het is standaard ingebouwd, dus je kunt bijvoorbeeld in Pages op je Mac een eerste opzet maken van een tekst, en vervolgens op je iPad Air de puntjes op de i zetten. Foto's die je met je iPhone neemt, verschijnen automatisch ook op je iPad Air, dankzij iCloud fotodelen. Of je bekijkt in de trein op je iPad Air een film en ziet thuis op je Apple TV hoe het afloopt.