7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet

7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet

De tablet is nu ongeveer een decennia oud en wordt nog steeds vandaag de dag regelmatig verkocht aan consumenten maar ook aan de zakelijke markt. Steeds meer branches implementeren technologie en gadgets zoals een tablet in de bedrijfsvoering. De verkoopcijfers zijn wel over de piek heen maar in sommige branches worden steeds vaker tablets toegepast. Echter lopen de algehele verkoopcijfers van tablets alsnog terug. Toch kan een tablet superhandig zijn om te gebruiken. In deze blog noemen we 7 toepassingen van het zakelijk gebruiken van een tablet. 

Tablet voor educatie

De implementatie van tablets op scholen heeft even geduurd maar steeds meer scholen kiezen voor nieuw onderwijs met gebruik van tablets. Hierdoor wordt soms voor sommige scholieren verplicht om een tablet aan te schaffen speciaal voor school. Scholen proberen een juiste balans te vinden tussen het gebruik van een tablet en de klassieke wijze van lesgeven middels pen en papier. 

Restaurants en eetcafé’s 

Een branche waar de tablet zakelijk wordt toegepast en veel positieve effecten heeft is in de horeca branche. Voor veel restauranthouders heeft het toepassen van tablets tot snellere bedrijfsprocessen geleid. Vooral bij all you can eat restaurants komt een tablet goed tot zijn recht. Gasten kunnen eenvoudig hun bestelling doorgeven en als er een product uitverkocht is kan deze snel offline gehaald worden. Daarnaast is het eenvoudig om op korte termijn het menu aan te passen waardoor er niet elke keer nieuwe menukaarten gedrukt moeten worden.

In de zorg

Voor medewerkers in de zorg is een tablet ook steeds makkelijker toepasbaar. Op eenvoudige wijze kunnen dossiers van patiënten worden bijgehouden, eenvoudig bij de hand gehouden worden en efficiënter te werk gaan. Kennis kan snel worden gedeeld en communicatie met verschillende instanties gaat veel soepeler.

Tattooshops 

Een ander goed voorbeeld waar tablets worden toegepast is in tattooshops. Artiesten kunnen eenvoudig tekeningen en schetsen maken met een speciale pen op het tablet. Deze kunnen ze vervolgens printen en tatoeëren op klanten. Zo kunnen tekeningen een stuk mooier en sneller gemaakt worden.

Evenementen

Op evenementen worden tablets ook toegepast. Vaak worden bij de ingang tickets gescand om de kaartjes te verifiëren. Met de huidige pandemie zijn evenementen verplicht persoonsgegevens te noteren en vragen te stellen omtrent de gezondheid van die persoon. Dit is makkelijker en sneller dan wanneer dit met pen en papier gebeurt.

Monteurs en veldwerkers

Steeds meer monteurs en werknemers die buiten de deur werken maken gebruik van een tablet. Met behulp van een tablet kunnen zij eenvoudiger berekeningen maken, afspraken inplannen, gegevens doorvoeren en informatie opzoeken. Doordat tablets zo compact zijn en eenvoudig in gebruik zijn ze ideaal voor medewerkers die buiten de deur moeten werken en niet helemaal een laptop mee willen slepen.

Het MKB

Bij Midden- en kleinbedrijven worden tablets toegepast. Neem als voorbeeld een modewinkel waar het hele kassasysteem gekoppeld is aan tablets. In de retail branche wordt dit veel toegepast. Zo kunnen winkelmedewerkers bijvoorbeeld direct opzoeken of een bepaald artikel nog op voorraad ligt achter of in één van de andere winkels door in het systeem te kijken op de tablet. Zo zijn er vele toepassingen van tablets binnen de zakelijke markt.

Tags