4G gebruiken op je tablet, zo doe je dat

4G

Het is ideaal: even in de trein op je iPad doorwerken zodat je nog snel een mailtje kunt aftikken. Of een serie kijken om even de tijd te doden. Als jij dit ook wel eens doet, komt het je vast bekend voor dat openbare wifi-netwerken niet altijd even sterk zijn. Je filmpje blijft lang bufferen, of het duurt soms gewoon een paar minuten voor je een mail hebt verstuurd.

4G op je tablet kan daarom een uitkomst zijn. Maar is dit mogelijk voor jouw apparaat, en hoe regel je dit precies?

Kun je met jouw tablet op 4G?

Als je op 4G wilt, moet je tablet dit wel ondersteunen. Er zijn namelijk ook tablets die alleen een wifi-verbinding ondersteunen. Hierbij kun je dus helemaal geen gebruik maken van een mobiel netwerk. Ook is het mogelijk dat je tablet zowel wifi als 3G ondersteunt, maar nog geen 4G ondersteuning biedt. In dat geval kun je het beste een sim only met 3G afsluiten

Je kunt snel zien of je met je tablet een mobiel netwerk (3G of 4G) ondersteunt, door op de zijkant te zoeken naar een SIM-slot. Dit ziet er hetzelfde uit als op je mobiele telefoon.

De nieuwste tablets ondersteunen meestal wel een 4G verbinding. Maar heb je al een iets ouder model? Dan is het goed om te kijken of jouw toestel dit ook ondersteunt. Check het bijvoorbeeld door je model in te voeren in Google, of kijk even op de doos als je die nog hebt.

4G tablet abonnement

Als je nog op zoek bent naar een 4G-abonnement voor je tablet, kun je het beste een sim only abonnement afsluiten.

Tags